Science Café

Science Café is een ontmoetingsplek voor iedereen die geïnteresseerd is in wetenschap. Het fenomeen bestaat al enige tijd in andere steden en landen. Sinds begin 2008 krijgt ook het Deventer publiek de mogelijkheid om in debat te gaan met spraakmakende wetenschappers.

Gepassioneerde vertellers en geïnteresseerde bezoekers

Verwacht geen dikdoenerij of monologen op hoog vaktechnisch niveau. Deskundigen vermaken het publiek door gepassioneerd te vertellen over hun kennisgebied. Dit alles in een informele setting: de muziek, een drankje en het goede gezelschap maken de avond compleet. Oud-burgemeester James van Lidth de Jeude was veertien jaar lang onze vaste gespreksleider. Op 8 juni 2022, na afloop van de reguliere avond, hebben we uitgebreid stilgestaan bij het feit dat hij het stokje overdroeg aan een trio van moderatoren. Dit zijn (in willekeurige volgorde): Ilse Roelofsen, Christa Hooijer en Almar Otten.

Een gemêleerd gezelschap komt wetenschap in onze ‘kroeg’ bedrijven.  Lees meer hierover in ons bezoekersonderzoek.

De avond

19.30 uur: zaal open en muziek
20.00 uur: lezing
21.00 uur: muziek
21.15 uur: vragen en discussie
22.00 uur: muziek
22.30 uur: grote zaal dicht, maar het café is nog open

 

Noteer vast in je agenda

Elke 2e woensdag van de maand kun je je laten inspireren bij het Science Café in het Burgerweeshuis in Deventer. De entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is natuurlijk van harte welkom.

Wil je maandelijks op de hoogte worden gehouden van ons programma, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. (Zie bovenaan in de kolom rechts op deze pagina.)