Contact

Het team gezien vanuit een drone.

Peter – Martijn – Hans – Huub – Lineke
Marleen – Anne – Jeroen

Het Science Café Deventer wordt georganiseerd door:

Lineke Tak – Zij studeerde geneeskunde en promoveerde aan de Rijksuniversiteit Groningen op Aanhoudende Lichamelijke Klachten. Ze is nu psychiater en onderzoeker bij Dimence in Deventer. Ze is voorzitter van het Science Café.

Anne Dijkstra – Zij studeerde communicatiemanagement aan de Rijksuniversiteit Groningen, promoveerde aan de Universiteit Twente en werkt daar nu als docent en onderzoeker wetenschapscommunicatie. Centraal in haar werk staat de veranderende relatie tussen wetenschap, nieuwe technologie en de samenleving en de betekenis daarvan voor communicatie. Ook in Europese projecten onderzoekt ze de communicatieve kanten van hoe wetenschappers en burgers samen een verantwoorde en duurzame toekomst kunnen nastreven. Zij is secretaris van het Science Café.

Marleen Maatman – Zij studeerde (neuro)psychologie aan de Universiteit Utrecht. Inmiddels is zij GZ-psycholoog in opleiding tot klinisch neuropsycholoog en werkt bij Atlant in Beekbergen. Naast haar werk bezoekt ze graag concerten en festivals en is dan, ook buiten het Science Café om, te vinden in het Burgerweeshuis. Voor het Science Café helpt ze met het bepalen van de  agenda, is vaste notulist en gaat in de pauzes met de collectebus rond.

Hans Husselman – Hij studeerde civiele techniek in Delft en heeft vele jaren in verschillende ontwikkelingslanden gewerkt in het watermanagement met als doel lokale kennis te versterken. Na zijn pensionering keerde hij terug naar Nederland en is naast Science Café nog actief voor Geert Groote Huis en coördinator/vrijwilliger bij IJssellandschap. Hij is penningmeester van het Science Café.

Huub Eggen – Hij studeerde eerst sterrenkunde, daarna fysische geografie aan de Universiteit Utrecht. Hij werkte lang als wetenschapsjournalist en later als wetenschapsvoorlichter en communicatieadviseur voor de onderzoeksorganisaties FOM en STW. Sinds zijn pensionering in 2013 is hij actief als freelance wetenschapscommunicator. Voor het Science Café verzorgt hij een deel van de communicatie, maakt foto’s op de avonden en werft mede sprekers.

Martijn Harleman – Hij volgde het Grafisch Lyceum in Utrecht en heeft aansluitend een aantal jaar gewerkt bij een reclamebureau en internetbedrijf. Hij heeft sinds 2001 zijn eigen webbureau, waar hij zich naast sites ook richt op vormgeving en dtp. Vanaf z’n jeugd is hij nieuwsgierig naar alles wat met natuurkunde te maken heeft, en nog steeds geïnteresseerd in onderwerpen die reiken van oerknal tot het Higgs-deeltje. Voor het Science Café verzorgt hij de grafische ondersteuning zoals posters, flyers, advertenties, etc.

Jeroen Wiegertjes – Hij studeerde rechten in Groningen en ging daarna als projectmanager werken in de uitgeverijsector. Daarbij hield hij altijd een brede belangstelling voor kennis en wetenschap in brede zin. Nu werkt hij bij Science Center Nemo als hoofd van de afdeling Wetenschapscommunicatie en als uitgever van de website Kennislink, die actuele wetenschap toegankelijk maakt voor het algemene publiek en het onderwijs. Bij het Science Café Deventer is hij onder meer bezig met contacten met sponsors.

Peter van Diest – Hij studeerde moleculaire wetenschappen in Wageningen maar verruilde de studie voor een baan in de ICT. Toen hij na dertig jaar tot de conclusie kwam dat hij in de ICT geen uitdaging meer vond, liet hij zich omscholen tot audicien. Hij heeft echter altijd een warme belangstelling gehouden voor wetenschap in de brede zin. Voor het Science Café houdt hij in samenwerking met Martijn en Huub de website bij.

Natasja van Dulmen – is ook betrokken bij de organisatie, maar staat niet op de foto. Zij is als één van de oorspronkelijke oprichters van het Science Café nog altijd vraagbaak voor de organisatoren. Ze springt ook af en toe nog in.

Wil je op de hoogte blijven van ons programma? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. (Zie bovenaan in de kolom rechts op deze pagina.)

Tip voor een spreker of muziekband? Stuur dan een mail naar info@sciencecafedeventer.nl.

Je kunt Science Café Deventer ook volgen op Twitter: @ScienceCafeDev, of je kijkt op onze Facebookpagina.

Science Café Deventer vindt plaats in het Burgerweeshuis, Bagijnenstraat 9, 7411 PT Deventer.

Drankjes zijn te koop aan de bar. Alleen met pin betalen.