16 december 2015: Hans Achterhuis
Vreedzaam vechten: conflicten oplossen zonder bloed


Vreedzaam vechten: conflicten oplossen zonder bloed

LET OP: Bij wijze van uitzondering is dit Science Café op 16 december, i.p.v. op de gebruikelijke 2e woensdag van de maand).

“Nooit eerder in de geschiedenis zaten de levens van mensen zo vol met conflicten. We moeten voortdurend ons mannetje staan, of ons vrouwtje – op straat, op het werk, in winkels en zelfs thuis. Het gekke is: ondanks al die confrontaties vloeit er maar zelden bloed. Nooit eerder zelfs was een beschaving zo effectief in het bewaren van vrede. Hoe lukt dat in onze moderne samenleving, wat is het geheim? Daarnaar gaan wij in dit boek op zoek.”

Dat schrijven Hans Achterhuis en Nico Koning over het boek getiteld “De kunst van het vreedzaam vechten” dat zij samen schreven. Gezien de huidige geopolitieke situatie lijkt het duo een beetje achter de feiten aan te hollen, en daarom is het des te interessanter dat prof. dr. em. Hans Achterhuis een lezing over hetzelfde onderwerp komt geven in het Science Café. Het is in ieder geval een uitgelezen kans voor degenen die het boek niet gelezen hebben om de achterstand in te halen.

 

Vooraf en in de pauze zal De Reisgenoot zorgen voor de muziek, en na de pauze leidt James van Lidth de Jeude als vanouds de discussie.

Tekst Peter van Diest, illustratieontwerp Martijn Harleman