Rosa Sky


Rosa Sky speelt een akoestische cross-over van pop,folk, jazzy-blues en country. Drie gitaristen en een gloedvolle zangeres spelen eigen songs die variëren van grote breekbaarheid tot soms rauwe uitschieters. Hun podiumdebuut dit voorjaar is zeer goed ontvangen door publiek en critici. Liedjes met kop en staart, met een snik en een knipoog, semi-akoestische, voor een luisterend oor.
De muzikanten van Rosa Sky komen van oorsprong uit de verschillende punk, rock en new wave achtergronden. Nicole Schouten heeft haar zang- en performancesporen verdiend met onder andere de in de jaren ’80 succesvolle new wave formatie Pee Dee en als muzikale verhalen-vertelster en tekstdichter. De zeer ervaren muzikanten Ben Jasink, Henk Mellema en René Holthuis zijn ook geen onbekenden in de Zwolse muziekscene – zij speelden in verschillende samenstellingen in vele bands.

Bandleden:

  • Nicole Schouten (zang)
  • Ben Jasink (gitaar)
  • Henk Mellema (akoestische bas)
  • Rene Holthuis (lapsteel)

Recensies
“…bloedmooie semi-akoestische songs bij gitaar, bas en percussie in een idioom dat het midden houdt tussen blues, pop en folk. Een groep om in de gaten te houden.” Folkforum

“Een intrigerende samensmelting van culturen, sferen en stemmen. De zangeres heeft een verrassend mooie melancholieke stem.” vakjury Open Podium Radio2.

Alvast luisteren?  http://www.myspace.com/rosasky