Divided By Hearts


Divided By Hearts (DBH) combineert de frisse, toegankelijke en energieke sound van Amerikaanse powerpop met de melodrama van emorock. Geïnspireerd door hedendaagse bands als The Maine, Holiday Parade en Run Kid Run, blijven ook oude invloeden als Jimmy Eat World, The Get Up Kids en Sherwood hoorbaar.

De band bestaat uit vier muzikanten: Pim, Bas, Niek en Dennis.

Door Pim’s vingervlugge pianospel en scheurende gitaarriffs stijgen de prestaties van Bas DBH naar ongekende hoogtes. Door het oorverdovende geram op zijn slicke drumset, heeft hij tijdens shows aardig wat trommelvliesjes doen scheuren. Niek, nooit vies geweest van een melodieus bassloopje, smeert in deze barre tijden van recessie, de lege, koude plekken tussen de drums en de scheurende gitaarlicks van Pim en Dennis vol met grondtonen. DBH is nergens zonder het frisse stemgeluid en kwieke gitaarspel van Dennis. Hij zingt vol overgave over de liefde, jaloezie, onzekerheid, dansen en feesten. De spreekwoordelijke kers op een flinke dot slagroom.

Allicht ligt de waarheid over de prestaties van de vier boys ergens in het midden. Maar ze zullen er alles aan doen om je tijdens het Science Café te overtuigen van hun kunnen!

Alvast wat horen? Ga naar www.myspace.com/dividedbyhearts.