Zissou


Zissou maakt een akoestische mix van singer-songwriterliedjes en frisse popmuziek in een nieuw en eigen jasje. Het trio heeft onlangs live hun eerste demo opgenomen.

Lotte van Riesen en Nynke Dragt begonnen als duo onder de naam NivoLo. Ze woonden ooit één van de woensdagavondconcerten in het Burgerweeshuis café bij en riepen: ‘dat kunnen wij ook’. Het Burgerweeshuis nam de uitdaging aan en zo bluften de dames zich naar hun eerste optreden. Twee jaar later werd René Jannink met zijn contrabas erbij betrokken.

Tijd voor een nieuwe naam. Het ”Nivo Low” was niet langer representatief voor de prestaties van het trio. Inspiratie werd gevonden in de Hollywood blockbuster “The life aquatic with Steve Zissou”. Deze persiflage met Bill Murray van het gehele oeuvre van Jacques Cousteau stond symbool voor het werk van de band. Dat kan ook anders is het credo.

Van Britney Spears via The Church tot PJ Harvey, het repertoire wordt op dit moment gevuld met covers, maar dan nèt even anders. De liedjes worden ontleed en vervolgens opnieuw in Zissou’s eigen jas gehesen: drie stemmige zang met contrabas, akoestische gitaar en percussie. Door de elementaire keuze van instrumenten worden liedjes teruggebracht naar een rustig luisterniveau. Onversterkt het sterkst.