13 november 2008: Dr. Gery Misat
Topsport en innovatie


Topsport en innovatie

De klapschaats, het haaienzwempak, speciale voeding en slapen in zuurstoftenten. Innovatie is een wezenlijke factor voor het behalen van succes. De wetenschap speelt een steeds grotere rol bij het ondersteunen van topsporters.

Dr. Gery Misat, programma manager innovatie NOC*NSF, leidde ons in in de wereld van innovaties toegepast op topsport. Ze begon met een korte film over de prestaties van ‘onze’ jongens en meisjes in Beijing. Met dit als inleiding vertelde ze meer over de innovaties waar de sporters gebruik van hebben gemaakt, zoals een speciaal verkoelingsjasje en twee componenten sportdrankbidon.

Voedingsupplementen, monitoringstechnieken, materiaalverbeteringen zijn allemaal onderwerpen waar het NOC*NSF zich mee bezig houdt. Uiteraard met behulp van bedrijven zoals DSM en de Coca Cola Company, maar ook met onderzoeksinstanties zoals Technische Universiteiten en TNO. En natuurlijk de sporters zelf. Want die moeten uiteindelijk toch zelf de prestatie leveren!

Trip The Light zorgde met wereldse klanken voor de muzikale omlijsting en James van Lidth de Jeude leidde de avond in goede banen.