Peter Klosse


Mensen in de regio kennen Peter Klosse vooral van zijn de Echoput bij Apeldoorn. Bij dit restaurant lieten o.a. Lodewijk Napoleon en Koningin Wilhelmina hun sporen na. Nu heeft Peter Klosse op deze historische plek een nieuw 5-sterren hotel ontwikkeld, wederom gespecialiseerd in wild en wijn-spijscombinaties.

Maar de ondernemer Peter Klosse benadert zijn vakgebied óók op wetenschappelijke wijze. Zo promoveerde Klosse aan de Universiteit van Maastricht met het proefschrift ‘The concept of Flavor Styles to classify flavors’. Uit dit promotieondezoek blijkt dat mondgevoel en smaakrijkdom de basis vormen voor de classificatie van smaak. Peter Klosse beschreef zijn ideeën over smaak in de boeken “het Proefboek, de essentie van smaak” en “Chef en Sommelier”.

Bovendien richtte de smaakdeskundige in 1991de Academie voor Gastronomie op, met als doel het bevorderen van kennis over het combineren van wijnen en gerechten