Contact

Het team gezien vanuit een drone.

Huub
Lineke – Anne – Jeroen – Martijn
Peter – Hans – Marleen

Het Science Café Deventer wordt georganiseerd door:

Lineke Tak – Zij studeerde geneeskunde aan de Universiteit Utrecht en promoveerde aan de Rijksuniversiteit Groningen op de rol van stress bij onbegrepen lichamelijke klachten en ziektebeelden. Ze is nu psychiater bij Dimence in Deventer. Ze is voorzitter van het Science Café, waarvoor ze o.a. contacten legt met mogelijke sprekers en de bandjes werft voor de avonden.

Anne Dijkstra – Zij studeerde communicatiemanagement aan de Rijksuniversiteit Groningen, promoveerde aan de Universiteit Twente en werkt daar nu als docent en onderzoeker wetenschapscommunicatie. Centraal in haar werk staat de veranderende relatie tussen wetenschap, technologie en de samenleving en de betekenis daarvan voor communicatie. Zij is secretaris van het Science Café. Daarnaast helpt zij regelmatig mee met de middagen die het Science Café voor kinderen Zabuki in Deventer organiseert.

Marleen Maatman – Zij studeerde in Utrecht psychologie met als richtingen cognitieve & neurobiologische psychologie, en neuropsychologie. In januari 2014 behaalde ze master neuropsychologie aan de Universiteit Utrecht. Inmiddels is ze als psycholoog aan het werk bij zorgspectrum het Zand in Zwolle. Hier is ze werkzaam op de revalidatieafdeling, psychogeriatrische afdeling en in verschillende verzorgingshuizen met verpleegunits. Naast haar werk bezoekt ze graag concerten en festivals en is dan, ook buiten het Science Café om, vaak te vinden in het Burgerweeshuis. Voor het Science Café is ze sprekerscoördinator verzorgt ze de communicatie via de sociale media.

Hans Husselman – Hij studeerde civiele techniek in Delft en heeft vele jaren in verschillende ontwikkelingslanden gewerkt in het watermanagement met als doel lokale kennis te versterken. Na zijn pensionering keerde hij terug naar Nederland. Hij is penningmeester van het Science Café en helpt regelmatig mee met de middagen die het Science Café voor kinderen Zabuki in Deventer organiseert.

Huub Eggen – Hij studeerde eerst sterrenkunde, daarna fysische geografie aan de Universiteit Utrecht. Hij werkte lang als wetenschapsjournalist. Later stapte hij over naar de wetenschapscommunicatie. Het meest recent was hij hoofd communicatie en public affairs bij de Technologiestichting STW in Utrecht. Daar is hij per 1 november 2013 met pensioen gegaan. Tot die tijd was hij ook bestuurslid van het landelijke Platform voor Wetenschapscommunicatie. De komende jaren is hij actief als freelance wetenschapscommunicator. Voor het Science Café verzorgt hij een deel van de communicatie, maakt foto’s op de avonden en coördineert de website.

Martijn Harleman – Hij volgde het Grafisch Lyceum in Utrecht en heeft aansluitend een aantal jaar gewerkt bij een reclamebureau en internetbedrijf. Hij heeft sinds 2001 zijn eigen webbureau, waar hij zich naast sites ook richt op vormgeving en dtp. Vanaf z’n jeugd is hij nieuwsgierig naar alles wat met natuurkunde te maken heeft, en nog steeds geïnteresseerd in onderwerpen die reiken van oerknal tot het Higgs-deeltje. Voor het Science Café verzorgt hij de grafische ondersteuning zoals posters, flyers, advertenties, etc.

Jeroen Wiegertjes – Hij studeerde rechten in Groningen en ging daarna als projectmanager werken in de uitgeverijsector. Daarbij hield hij altijd een brede belangstelling voor kennis en wetenschap in brede zin. Nu werkt hij bij Science Center Nemo als hoofd van de afdeling Wetenschapscommunicatie en als uitgever van de website Kennislink, die actuele wetenschap toegankelijk maakt voor het algemene publiek en het onderwijs. Bij het Science Café Deventer is hij onder meer bezig met contacten met sponsors.

Peter van Diest – Hij studeerde moleculaire wetenschappen in Wageningen maar verruilde de studie voor een baan in de ICT. Hij heeft echter altijd een warme belangstelling gehouden voor wetenschap in de brede zin. Voor het Science Café schrijft hij de teksten voor de website en de nieuwsbrief. Ook houdt hij in samenwerking met Martijn en Huub de website bij.

Natasja van Dulmen – is ook betrokken bij de organisatie, maar staat niet op de foto. Zij is als één van de oorspronkelijke oprichters van het Science Café nog altijd vraagbaak voor de organisatoren. Ze springt ook af en toe nog in.

Wil je op de hoogte blijven van ons programma? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. (Zie bovenaan in de kolom rechts op deze pagina.)

Tip voor een spreker of muziekband? Stuur dan een mail naar info@sciencecafedeventer.nl.

Je kunt Science Café Deventer ook volgen op Twitter: @ScienceCafeDev, of je kijkt op onze Facebookpagina.

Science Café Deventer vindt plaats in het Burgerweeshuis, Bagijnenstraat 9, 7411 PT Deventer.

Drankjes zijn te koop aan de bar, maar kunnen alleen met muntjes worden betaald. Muntjes worden verkocht bij de garderobe.


View larger map